Tema 1

Dragi elevi,

vă doresc o vacanţă plăcută!

Cu toate acestea, nu uitaţi că mintea omului nu trebuie lăsată să trândăvească…

Aşa că… pentru început, daţi clic pe următoarea adresă:

http://www.ted.com/talks/lang/en/margaret_wertheim_crochets_the_coral_reef.html

Puteţi viziona filmuleţul în direct (stream), sau îl puteţi salva pe calculatorul vostru, dând clic pe cuvântul DOWNLOAD care este sub video. Avantajul este că astfel puteţi să vă salvaţi inclusiv cu subtitrare în limba română – tot în comanda Download, în loc de SUBTITLE OFF, daţi clic pe săgeată, apoi pe română.

Tema constă în vizionarea filmuleţului şi în a vă spune părerea despre ce se vorbeşte în acest film (de 15 minute).

Vă rog să-mi trimiteţi părerea voastră tot aşa, prin email.

Have fun!

Următoarea temă, pe 15 iulie.

Adrian Teglas
    
11:29 PM (18 hours ago)
In primul rand buna seara .Dupa parerea mea arta prezentata in acest video este un mod foarte bun de a combina matematica , biologia marina cu munca artizanala, si in acelasi mod paote fi un mijloc de relaxare si destindre mintala !! Atat am avut de spus . O seara buna . ( Astept noua tema )

Alina Ioana
    
Jul 1 (2 days ago)
a fost foarte interesant filmul si e frumos ce face Margaret . mi-a placut foarte mult si e prima data cand vad asa ceva !

Catalina Fox
Jul 1 (2 days ago)
 ” Crosetatul unui recif de corali ” ? – SUPERB !

Filmuletul a fost foarte interesant , chiar uimitor ! Si femeia aceea … Margaret Wertheim , mi s-a parut a fi foarte inteligenta ; iar asta cred si despre sora ei , Christine .
 Imaginile au fost minunate ; n-am mai vazut asa ceva . Pentru acel proiect , Margaret si cu sora ei au avut mult de muncit . Chiar cred ca este foarte dificil sa faci asa ceva si ai nevoie de rabdare si timp liber . Dar totusi , munca lor a dat roade si multa lume apreciaza chestia asta .                                                                                     
 Chiar superb filmuletul ! Mi-a placut enorm 🙂
        Vacanta placuta sa aveti , sa va relaxati muuuuuuult si biiiiiiiiine pentru ca din septembrie o sa aveti iar batai de cap cu clasa a VIII a C . :))

Andreea Mateas
    
Jul 1 (2 days ago)
Da , intradevar acest documentar este foarte interesant . Pe mine cel mai mult m-au impresionat corali , care erau de diferite marimi si diferite coluri , si .. descoperirile facute de matematicieni ..Acest proiect ar trebui sa fie raspandit pe toate continentele , nu numai pe trei continente … In incheiere as vrea sa spun ca merita sa contribuim la astfel de proiecte ,  deoarece 3 ani nu au fost pierduti degeaba.

danidaniel7c
Jul 1 (2 days ago)
       
Foarte frumos si foarte interesant

. timeea7c.bunny
Jul 4 (2 days ago)
Foarte frumosi sunt coralii crosetati.Parca sunt adevarati (asa am crezut prima data :)) ) Si partea a doua filmuletului mi s-a parut chiar interesanta.Si o femeie a descoperit greseala lui Euclid. WOW :O. O sa ii spun si eu bunicii sa ma invete sa crosetez :”)
 P.S: Astept urmatoarea tema !!!!!!!!!!!! Duc laptopul cu mine peste tot.

Alexandra Teglas
Jul 4 (2 days ago)
Sarumanaaaaaaa…….Doamna profesoara ma iertati dar mi-am uitat parola de la celalalt cont…..Filmul a fost foarte interesant si mi-am placut foarte mult sper sa ne mai trimiteti filmulete

Adrian
    
Jul 4 (2 days ago)
Buna d-na profesoara!Am avut  problema cu calc si nu am putut sa v-a trimit pana acm mesajul….(recunosc ca un pic am uitat de el,dar sper sa ma iertati)Am auzit ca ati fii trimis niste teme si va rog sa-mi da-ti si mie!

Podar Roxana Jul 12 8:40 PM (10 minutes ago)

Acest filmulet este foarte impresionant si foarte frumos explicat devenind tot mai interesant  si mai curios pe moment ce il vizionezi, prezentand studiul si descoperirile matematici prin acei corali minunati facuti  de mana omului.Mi-a placut foarte mult.

julia.julia7c    
12:18 PM (4 hours ago)
Buna ziua,

Am urmarit cu placere filmuletul pe care mi-l-ati trimis.Am inteles ca matematica nu trebuie vazuta doar prin prisma unor operatii simple (adunare si scadere) ci este un domeniu vast folosit in orice activitate de cercetare si viziune in spatiu.De exemplu prezentatoarea, daca avea notiuni de matematica putea sa isi dea usor seama ca in 280 de metri patrati de cat croset de corali avea nevoie pentru a umple acest spatiu si bineinteles de cat timp avea nevoie de a face fata acestei provocari.Matematica sta la baza logicii , a metodei aranjarii in spatiu si nu in ultimul rand al informaticii.Este un exemplu concret care demonstreaza ca in domeniul matematicii mai exista multe lucruri de demonstrat (se cunosc prea putine lucruri despre ecuatiile diferentiale, care pot ajutain determinarea unor ecuatii prezentate in videoclipul trimis de d-voastra)

Ioana Noje10:16 PM (53 minutes ago)

In urma vizionarii acestui filmulet am constatat ca matematica este o stiinta vasta care poate fi interpretata. De asemena am ajuns la concluzia ca matematica se regaseste chiar si in domeniul artei, respectiv a tricotajelor si crosetajelor. Intersectia dintre matematica si arta crostetatului au generat un proiect special care a impresionat multa lume, desi initial parea ceva irealizabil. Eu personal am ramas impresionata de tema documentarului, deoarece realizarea este remarcabila, omul neputand ramane indiferent in fata acestei superbe creatii.

Felicitări celor care au … dat de capăt primei teme.

Nu uitaţi să mai rezolvaţi câte o problemă!

profa

Published in: on 15 iulie 2012 at 22:15  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://metamate.wordpress.com/2012/07/15/tema-1/trackback/

%d blogeri au apreciat asta: